Руският външен министър Сергей Лавров коментира, че ръководителят на НАТО показва,

...
Руският външен министър Сергей Лавров коментира, че ръководителят на НАТО показва,
Коментари Харесай

Лавров: Който е против замразяване на украинския конфликт, иска война

Руският външен министър Сергей Лавров  коментира, че ръководителят на НАТО демонстрира, че алиансът желае да води война , когато се опълчва на " замразяването " на спора в Украйна , написа " Йени Шафак ".

" Ако НАТО с устата на (генералния секретар Йенс) Столтенберг за следващ път съобщи, че е срещу замразяването, както те се показаха, на спора в Украйна, това значи, че желаят да водят война. Добре, дано водят война ! " сподели той на конференция в Минск.

Лавров означи, че когато западните страни признават, че без техните оръжейни доставки и разузнаване " украинската обстановка от дълго време щеше да завърши ", те признават, че са директен участник в хибридна война против Русия.
 Столтенберг предизвестява против фиктивния мир
Столтенберг предизвестява против фиктивния мир

Мирът би трябвало да е дълготраен, обективен и да прекъсне цикъла на съветската експанзия

Той сподели, че Западът се пробва да раздели Организацията на контракта за групова сигурност (ОДКС ) и други евразийски интеграционни органи, самостоятелни от неговото въздействие, в това число посредством " мръсни способи ". ОДКС е боен съюз, включващ Русия, Армения, Беларус, Казахстан, Киргизстан и Таджикистан.

Според оценката на Лавров Западът може да изостави Украйна " незабавно щом ползата му се изчерпи ", както направи в Афганистан и Ирак, оставяйки тези територии в " опустошено и рисково положение ".

Запитан за визитата на държавния секретар на Съединени американски щати в Китай , Лавров сподели, че Москва го възприема " като действителност, която съществува и която отразява курса на Вашингтон в китайската посока ", от една страна, и от друга " кардиналната позиция на Китай ", който се застъпва за това, че не би трябвало да има опити за накърняване на неговите законни ползи .

Обръщайки се към Карабах , Лавров сподели, че не вижда никакво предпочитание да се помогне на Армения и Азербайджан да се помирят с напъните на Съединени американски щати и Европейски Съюз .
 Армения споделя довиждане на съветското оръжие
Армения споделя довиждане на съветското оръжие

Ереван се въоръжава от трети страни, само че не и от Москва

Действията на западните страни отразяват желанието им " да обхванат в района, да изместят законните ползи на Русия и да се утвърдят като сили, които ще играят решаваща роля ", сподели той.

Лавров означи, че разширението към райони , които се намират надалеч от границите на страните от Европейски Съюз и НАТО , " няма доста общо с откровеното предпочитание да се помогне за стабилизиране на обстановката ".

" Нашите сътрудници в Ереван и Баку, уповавам се, схващат това . Поне ние намерено обсъждаме какво се случва с тях ", сподели той.

Лавров акцентира, че Москва няма нищо срещу присъединяване на други играчи в уреждането на Карабах, само че посредничеството би трябвало да преследва задачата за реализиране на съглашения, които да отразяват ползите на " арменския и азербайджанския народ, арменската и азербайджанската страна ".

Той изяснява, че основата за нормализиране на връзките сред Армения и Азербайджан е положена с помощта на персоналната интервенция на съветския президент Владимир Путин през ноември 2020 година, когато е подписано първото тристранно изказване за правилата на дефинитивно споразумяване.

Лавров разяснява, че на най-високо равнище са признати няколко тристранни изказвания, които са отдадени на разнообразни аспекти на напъните, които са нужни за цялостно нормализиране на обстановката.

Отношенията сред двете някогашни руски републики Армения и Азербайджан са напрегнати от 1991 година
 Захарова: С доставките на оръжия, Запада се пробва да унищожи популацията на Украйна
Захарова: С доставките на оръжия, Запада се пробва да унищожи популацията на Украйна

Колективният Запад желае да реши украинската рецесия по боен път
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР